اخبار, مقالات آموزشی

معرفی و انواع صورتحساب الکترونیکی مالیاتی

صورتحساب الکترونیکی مالیاتی

صورتحساب الکترونیکی چیست؟

با توجه به آخرین اصلاحیات و در راستای تغییر شیوه امور اداری (دفتری و کاغذی) به الکترونیکی ، طبق قانون سازمان امور مالیاتی فعالان صنفی میبایست به صورت الکترونیکی ثبت و ارسال گردد. در متن این قانون صدور صورتحساب الکترونیکی به شکل زیر تعریف می شود :

صورتحساب الکترونیکی صورتحسابی است که دارای “شماره منحصر به فرد مالیاتی” می باشد و در حافظه مالیاتی فروشنده ذخیره می شود.

با توجه به الکترونیکی شدن صورت ها 2 تفاوت مهم وجود دارد:

  • پیش از این فاکتور ها توسط فروشنده شماره گزاری میشدند ، اما در صورتحساب الکترونیکی هر فاکتور دارای یک شماره منحصر به فرد مالیاتی است که توسط سامانه مودیان به فاکتور تخصیص داده میشود.
  • کلیه صورتحساب های الکترونیکی صادر شده در حافظه مالیاتی ذخیره میشوند این در صورتی است که در فاکتور های سابق به شکل فاکتور رسمی بین فروشنده و خریدار ردوبدل میشد.

به طور کلی و به زبان ساده میتوان گفت صورتحساب الکترونیکی همان فکتور های فروش قدیمی است که چند نوع مختلف دارد و شخص میبایست با توجه به نوع کسب و کار یکی از انواع صورتحساب الکترونیکی را صادر و به صورت هفتگی برای سامانه مودیان ارسال نماید.

در وب سایت اتحادیه ابزار فروشان تهران انواع صورتحساب الکترونیکی و نحوه تشخیص آنها به صورت متن و عکس شرح داده شده است. چنانچه تمایل به کسب اطلاعات مهم در خصوص امور صنفی و کسب و کار را دارید حتماً وب سایت و شبکه های اجتماعی اتحادیه ابزار را دنبال نمایید.

هدف از راه اندازی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و به طبع صورتحساب الکترونیکی ؟!

دولت جمهوری اسلامی و سازمان امور مالیاتی جهت جلوگیری از ساخت صورتحساب های غیرواقعی ، عدم ثبت صورتحساب معاملات فصلی و به منظور فرار مالیاتی و عدم پرداخت مالیات های قانونی تصمیم به ساخت و راه اندازی سامانه مودیان و طراحی صورتحساب الکترونیکی نمودند.

انواع صورتحساب الکترونیکی

همان طور که پیش از تصویب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان سه نوع صورتحساب (فاکتور فروش) وجود داشت که در آیین نامه ماده 95 قانون مالیات های مستقیم شرح داده شده پس از تصویب قانون پایانه های فروشگاهی 3 نوع اصلی از صورتحساب های الکترونیکی به شرح ذیل می باشد :

  • صورتحساب الکترونیکی نوع اول :

در نوع اول تمامی اطلاعات مربوط به خریدار ، فروشنده ، موضوع معامله و نحوه تسویه آن معین میگردد. این نوع صورتحساب شامل موارد زیر می باشد:

  • نوع فروش | نوع خریدار | تاریخ و زمان صدور | اطلاعات هویتی هر دو سمت معامله | مشخصات کالا یا خدمات | واحد سنجش | مبلغ واحد و مبلغ نهایی کالا یا خدمات | عوارض | مبلغ پرداختی نقدی و مقدار نسیه

  • صورتحساب الکترونیکی نوع دوم :

این صورتحساب همان رسیدی است که دستگاه POS یا درگاه پرداخت الکترونیک به شماه ارائه میدهد اما باید توجه داشته باشید که دستگاه کارتخوان و یا درگاه پرداخت الکترونیکی را در کارپوشه مودی به عنوان پایانه فروشگاهی اعلام و ثبت شده باشد.

در نوع دوم صورتحساب الکترونیکی کم ترین میزان اطلاعات به نسبت 2 نوع دیگر صورتحساب ها وجود دارد و تنها نام فروشنده بر روی آن ثبت میشود.

نکته ی مهم در خصوص این نوع صورتحساب الکترونیکی این است که فاقد الگو بوده و برای خریدار اعتبار مالیاتی لحاظ نمی گردد.

  • صورتحساب الکترونیکی نوع سوم :

این نوع صورتحساب در واقع همان رسید پایانه های فروشگاهی است که اطلاعات محدودی در آن ثبت شده است. صورتحساب الکترونیکی نوع سوم بر خلاف 2 نوع فوق فاقد هرگونه الگو بوده و فقط در یک شکل ارائه می شود.

معرفی و انواع صورتحساب الکترونیکی مالیاتی 

تعریفی دیگر از صورتحساب نوع سوم:

( به عنوان رسید یا گزارش دستگاه های کارتخوان یا درگاه پرداخت الکترونیکی دارد شماره منحصر به فرد مالیاتی بوده و در این نوع صورتحساب اعتبار مالیاتی ارزش افزوده برای خریدار محاسبه نمیگردد. نوع سوم صورتحساب الکترونیکی معمولا برای فروشگاه ها به کار میرود که تعداد فروش زیاد دارند.)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *